Přihlásit se

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO UCHAZEČE O ZAMĚSTNÁNÍ

Společnost Trade FIDES, a.s., IČ: 619 74 731, se sídlem Dornych 129/57, Trnitá, 617 00 Brno, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl B, vložka 2988 (dále jen „Trade FIDES“), jakožto správce osobních údajů, si tímto dovoluje informovat uchazeče o zaměstnání (dále také jen „subjekty údajů“) o způsobu a rozsahu zpracování osobních údajů ze strany Trade FIDES, včetně rozsahu práv subjektů údajů souvisejících se zpracováním jejich osobních údajů ze strany Trade FIDES.

1. Jaké osobní údaje o Vás Trade FIDES zpracovává?
Trade FIDES zpracovává v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů; dále jen „Nařízení“) a dále v souladu s relevantními vnitrostátními právními předpisy v oblasti ochrany osobních údajů tyto osobní údaje:
• adresní a identifikační údaje (zejm. jméno; příjmení; akademický titul; datum narození, adresa; telefonní číslo; e-mailová adresa);
• popisné údaje (zejm. vzdělání, znalost cizích jazyků, odborné znalosti a jiné dovednosti, předchozí zaměstnání, fotografie, a další údaje poskytnuté uchazečem).
Trade FIDES zpracovává osobní údaje pouze v souladu s níže uvedenými účely a v rozsahu a po dobu nezbytnou pro naplnění těchto stanovených účelů.

2. Z jakého zdroje pocházejí osobní údaje, které o Vás Trade FIDES zpracovává?
Trade FIDES zpracovává pouze údaje získané přímo od subjektu údajů nebo od partnerských personálních agentur, se kterými má uzavřené smlouvy za účelem vyhledání vhodného kandidáta na konkrétní pracovní pozici.

3. K jakým účelům a na základě jakých právních titulů Trade FIDES Vaše osobní údaje zpracovává?
a) Zajištění výběrových řízení na volné pracovní pozice
• Zpracování osobních údajů v rozsahu – jméno, příjmení, akademický titul, datum narození, adresa, telefonní číslo, e-mailová adresa, vzdělání, znalost cizích jazyků, odborné znalosti a jiné dovednosti, předchozí zaměstnání, fotografie a další obdobné údaje poskytnuté subjektem údajů, je nezbytné pro jednání o uzavření pracovní smlouvy nebo jiné obdobné smlouvy, jejíž smluvní stranou je subjekt údajů.
b) Vedení databáze uchazečů o zaměstnání za účelem umožnění další nabídky zaměstnání
• Trade FIDES shromažďuje a zpracovává za výše uvedeným účelem osobní údaje subjektů údajů v rozsahu poskytnutého životopisu, a to pouze na základě dobrovolně uděleného souhlasu se zpracováním osobních údajů.
• Tento souhlas se zpracováním osobních údajů může subjekt údajů kdykoliv odvolat, a to osobně na níže uvedené adrese Trade FIDES nebo v listinné formě oznámením doručeným prostřednictvím níže uvedených kontaktních údajů. Odvoláním souhlasu není dotčena zákonnost zpracování vycházejícího ze souhlasu před jeho odvoláním. Odvolání souhlasu nemá vliv na zpracování osobních údajů, které Trade FIDES zpracovává na základě jiného právního titulu, než je souhlas.
c) Ochrana práv Trade FIDES v případě sporu s uchazečem o zaměstnání
• Zpracování osobních údajů v rozsahu – jméno, příjmení, datum narození, adresa a údaje o průběhu výběrového řízení, je nezbytné pro vedení případného sporu se subjektem údajů. K tomuto zpracování osobních údajů není potřeba souhlasu subjektu, neboť zpracování je nezbytné za účelem oprávněného zájmu Trade FIDES jako správce osobních údajů.
d) Ochrana osob a majetku v prostorách Trade FIDES
• Zpracování osobních údajů je nezbytné pro účely oprávněných zájmů Trade FIDES, spočívajících v zajištění ochrany osob a majetku.
• Trade FIDES shromažďuje a zpracovává osobní údaje subjektu údajů v rozsahu – popisné údaje v rámci video záznamu, a to prostřednictvím kamerových systémů se záznamem, které jsou umístěny v jednotlivých realizačních střediscích.

4. Kdo všechno bude mít k Vašim osobním údajům přístup?
Osobní údaje mohou být pro zajištění výše popsaných účelů vedle Trade FIDES a jeho zaměstnanců zpracovávány také partnery Trade FIDES. Externí partnery, kteří jako zpracovatelé mohou zpracovávat Vaše osobní údaje, si Trade FIDES pečlivě vybírá a svěří osobní údaje pouze těm partnerům, kteří poskytují dostatečné záruky zajištění vhodných technických a organizačních opatření, aby nemohlo zejména dojít k náhodnému nebo protiprávnímu zničení, ztrátě, pozměňování, neoprávněnému zpřístupnění předávaných, uložených nebo jinak zpracovávaných osobních údajů, nebo neoprávněnému přístupu k nim.
Subjekty, které mohou mít přístup k Vašim osobním údajům, jsou či v budoucnu mohou být:
• osoby, které pro Trade FIDES zajišťují technický provoz určité služby či provozovatelé technologií, které Trade FIDES pro tyto služby využívá;
• právní zástupce za účelem obrany práv Trade FIDES;
• osoby, které zajišťují ochranu osob a majetku Trade FIDES prostřednictvím kamerových systémů se záznamem, které jsou umístěny v jednotlivých realizačních střediscích.
Trade FIDES je dále povinen některé Vaše osobní údaje předávat na základě platných právních předpisů, např. orgánům státní správy, soudům, orgánům činným v trestním řízení v souvislosti s případným správním, trestním a občanským soudním řízením.

5. Po jakou dobu Vaše osobní údaje zpracováváme?
• Vaše osobní údaje Trade FIDES zpracovává po dobu trvání výběrového řízení, po jeho ukončení na základě Vašeho souhlasu budou osobní údaje zpracovávány po dobu uvedenou v souhlasu, tj. 2 roky, či do jeho odvolání, a dále za účelem vedení případného sporu budou osobní údaje zpracovávány po dobu 4 let od ukončení výběrového řízení. Osobní údaje, pro jejichž zpracování již pominul účel, nebo uplynula doba, po kterou mohou být tyto údaje zpracovávány, jsou bezodkladně a nevratně zlikvidovány.
• Při zpracování osobních údajů prostřednictvím kamerových systémů, jsou kamerové záznamy uchovávány maximálně po dobu 7 kalendářních dní. V případě, že Vaše osobní údaje jsou zachyceny na kamerovém záznamu, který je nezbytné využít k řešení protiprávního jednání či jiného bezpečnostního incidentu, budou osobní údaje spolu se záznamem zpracovávány až do doby předání záznamu orgánům činným v trestním řízení.

6. Jaká máte práva ve vztahu ke zpracování osobních údajů ze strany Trade FIDES?
Ve vztahu k Vašim osobním údajům máte jako subjekt údajů následující práva:
• Právo kdykoli odvolat svůj souhlas se zpracováním osobních údajů (pokud je zpracování na souhlasu založeno);
• Právo na přístup k osobním údajům (právo požadovat informaci, zda osobní údaje, které se Vás týkají, jsou či nejsou Trade FIDES zpracovávány, a pokud je tomu tak, máte právo získat přístup k těmto osobním údajům a k dalším informacím dle čl. 15 Nařízení);
• Právo na přenesení údajů (právo získat osobní údaje, které se Vás týkají, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu, a právo předat tyto údaje jinému správci; a dále právo na to, aby osobní údaje byly předány přímo jedním správcem správci druhému, je-li to technicky proveditelné);
• Právo na opravu (právo požadovat, aby Trade FIDES bez zbytečného odkladu opravil nepřesné osobní údaje, které se Vás týkají);
• Právo na omezení zpracování (právo požadovat, aby Trade FIDES omezil zpracování, mj. v případě, že z důvodu uplatnění práva na opravu, Trade FIDES ověřuje správnost údajů; nebo pokud by ze strany Trade FIDES byly osobní údaje zpracovávány protiprávně, ale nechcete provést jejich výmaz);
• Právo na výmaz (právo požadovat, aby Trade FIDES Vaše osobní údaje bez zbytečného odkladu vymazal, mj. pokud osobní údaje již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny, nebo jste odvolali souhlas, na jehož základě byly osobní údaje Trade FIDES zpracovávány a neexistuje žádný další právní titul pro zpracování, nebo pokud by ze strany Trade FIDES byly osobní údaje zpracovávány protiprávně);
• Právo na námitku (právo požadovat, aby Trade FIDES přestal zpracovávat Vaše osobní údaje na základě právního titulu oprávněného zájmu);
• Právo obrátit se svým podnětem na Úřad pro ochranu osobních údajů.

7. Jak můžete Trade FIDES kontaktovat?
V případě jakéhokoli dotazu ke zpracování Vašich osobních údajů či uplatnění výše uvedených práv se můžete obrátit na Trade FIDES písemně na adrese Dornych 129/57, Trnitá, 617 00 Brno, či na tel. č. 545 536 223 nebo e-mailové adrese: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .


JoomShaper

K ukládání nastavení a správnému fungování využíváme soubory cookies. Používáním webu s jejich používáním souhlasíte. Více informací o souborech cookies.